SRK (Safe Rescue Kit) er konstruert for montering bak på en Alpina snøscooter. Dette utstyret sammen med en Sherpa som pr. i dag er den mest stabile og sikreste snøscooteren på markedet gjør dette utstyret det mulig og foreta en effektivt og sikker redning i ulendt terreng.

Personen ligger på tvers av kjøreretningenkjørretningen. Selve båren består av en solid stålramme med solid gummi innlegg og stropper for fastspenning.
Brukerne kan benytte et standard bacboard eller en vacummadras alt etter behov og ønske. Båren er utstyrt med en innebygget dempefunksjon i avatringen og er samtidig opplagret i bummidempere som hindrer støt og vibrasjoner, som i mange tilfeller kan ha fatale følger ved eks. spinale skader.

«Alpina har stort fokus på sikkerhet under utvikling å testing av utstyr før det lanseres for salg. SRK er intet unntak.

SRK holdes automatsik avvatret i lengderetningen ved hjelp av gyrosensorer og en actuator som justeres slik at pasienten ligger komfortabelt i horisontal stilling.
Veltebøyle kan utstyres med 2 LED arbeidslys og strobe varsellampe.

For økt synlighet kan det leveres 12V sirene for montering på scooteren, samt 2 orange varselflagg foran på scooteren for å signalisere at lasten (båren) er breder en selve scooteren. Hvis organisasjonen har konsesjon / lov til å benytte blått varsellys, kan dette leveres for montereing.

«Utstyret monteres og demonteres enkelt etter behov, slik scooteren kan derfor benyttes til andre formål.

Det kan gjøres en rekke spesielle tilpasninger, alt etter kundens ønsker og behov.
Bilde over viser scooteren påmontert holdere for pasienten ski (standard) for redningsteamets ski og utstyr.

SRK – Safe Rescue Kit

Sirene og varselflagg

 

 

Back to top